Ana Sayfa Dünya'da Ampute Futbol, Haberler 14 Temmuz 2019 2192 Görüntüleme

GENÇLERİMİZ ŞAMPİYON

GENÇLERİMİZ ŞAMPİYON

İngiltere’nin Manchester şehrinde yapılan İngiltere, Polonya ve milli takımımızın katıldığı ilk defa düzenlenen U23 Ampute Futbol Uluslararası Turnuvasını U23 Milli Takımımız şampiyon olarak tamamladı.

Turnuva sonunda en değerli oyuncu ve gol kralı Ömer GÜLERYÜZ, en iyi oyuncu Kemal GÜLEŞ, en iyi kaleci Hüseyin YILDIRIM seçildi.

Turnuva ile ilgili olarak görüştüğümüz Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz WİDLAK;

Ampute Futbol tarihindeki ilk uluslararası U23 ampute futbol turnuvasıydı. Tüm ekipler için harika bir etkinlik ve harika bir deneyim oldu. Oyunların spor seviyesi çok yüksekti, sanırım birçok kıdemli oyundan bile daha yüksek.
Turnuvayı kazanan Türkiye’yi tebrik ederim, Bir sonraki etkinlikte umarım biz kazanırız.
Her şey, gelecekte Türkiye, Polonya ve İngiltere’nin güçlü bir milli takıma sahip olacağını gösteriyor, çünkü bu insanlar onların gençlerle ve genç oyuncularla çok iyi çalıştıklarını gösterdi dedi.

Turnuvaya giderken yapılan ilk uluslararası turnuvayı kazanmak istediklerini belirten U23 Milli Takım Kaleci Antrenörü İlhan ELMALI; Sıkıştırılmış programa rağmen çok kaliteli, mücadelesi bol müsabakalar oynadık. Giderken Şampiyon olmak istiyoruz demiştik. Sporcularımızın gösterdiği mücadele sonunda ilk uluslararası turnuvayı şampiyon olarak tamamladığımız için mutluyuz. Genç sporcular yetişmeye devam ettiği sürece ilerde milli takımımız içinde sıkıntı olmayacaktır dedi.

1. GÜN MAÇLARI:

POLONYA 2-1 İNGİLTERE

POLONYA 2-2 TÜRKİYE

TÜRKİYE 8-1 İNGİLTERE

2. GÜN MAÇLARI

TÜRKİYE 3-0 İNGİLTERE

TÜRKİYE 0-0 POLONYA

İNGİLTERE 0-2 POLONYA

 

 

 

İlginizi çekebilir

AMPUTE FUTBOL’DA KARAR GÜNÜ

AMPUTE FUTBOL’DA KARAR GÜNÜ

Tema Tasarım |